as salam. fain doakan sume makhluk bumi ini sentiasa dberkati oleh allah swt. insyaallah. ameen🙂

malam ni fain akan luangkan sedikit masa utk buat 1 topik menarik. nama topik ni ‘anugerah blog kesayangan fain selamany’.  insyaallah. sebenarny fain keliru beza antara award dgn tag. fain ade juga cari2 blog yg pernah dpt award @ tag, alhamdulillah dpt le juga faham secara perlahan-lahan.

best juga kalau dpt award ni. sebab boleh beri semangat pd mereka yg suke menulis blog. sepanjang fain ada blog, fain xpernah dpt award @ tag. tp bila tahu tentang award, tag & lain2, kadang2 teringin juga nk cuba dpt. tp apekan daya, blog fain xlayak utk terima sume tu.

hajat hati memang nk dptkan award dr sahabat fain yg pertama, kalau layak le. heheee, mcm ada yg kedua @ ketiga & lain2 je kan. hahaaa. tp mungkin xkesampaian lg. jadi ape salahny kalau fain sendiri yg buat award tu dulu. mana tahu kalau fain xsempat dpt, sekurang2ny fain da bg award dulu kt seseorg yg fain syg. dpt le juga pengalaman. dlm kesempatan masa yg ada ni, fain akan buat 1 award iaitu award utk ‘anugerah blog kesayangan fain selamany”.

award ni fain hadiahkan istimewa utk sahabat fain, mutiara. sedapkan nama? bkn sekadar sedap, tp baik hati orgny. ni url dia “http://pearlslife.blogspot.com“. boleh le dtg jenguk ye. memang menarik.  setiap hari fain akan jenguk blog ni utk baca topik2 terbaru. kalau xde topik baru utk sesuatu hari tu, fain akn baca mane2 topik yg ada walaupun topik tu da lame. sbbny byk sgt topik berguna kt situ. boleh dkatakan fain adalah peminat setia blog ‘pearlslife’ tu. kalau tgk org yg pertama sekali komen kt sesuatu topik, mesti fain no 1. tp baru2 ni ada org cuba nk tewaskan fain. tidak.. fain akan usaha lebih kuat lg.  insyaallah. heheee. tgk tu, fain mmg suka perasan. hahaaa. ni award utk mutiara. fain xberapa kreatif tau. tp ini lah award yg dapat fain siapkan. maaf kalau xbest. heee.

SILA PAPARKAN AWARD NI DI BLOG MUTIARA. HEEE

antara sebab lain fain bg award ni kt ‘pearlslife’ adalah dsebabkan blog ni..

sebab ape ye?

sebab..

sebab ape ye?

sebab..

sebab blog ni ‘best’.. isi dia menarik. heheee.

ada warna hijau, tenang je rasa. lg sebab blog ni blog sahabat fain. apa saje berkaitan dgn sahabat fain, mesti akn djadikan kesayangan & kegemaran fain sendiri. heheee.

sebenarny dlm 1 hari pun fain xpernah tinggal pun utk jenguk blog pearlslife ni. kalau fain kt kampung & xbw laptop, fain akn cuba pinjam laptop @ handphone org yg ada wifi semata2 utk buka blog ni, walaupun hny beberapa minit. hahaaa. sekadar nk tgk topik2 tbaru. lgpun bile fain buka blog pearlslife, fain dpt rase dekat je dgn sahabat fain. maklum le fain & sahabat tinggal berjauhan. fain pernah juga berlakon buat muke kesian utk dptkan pinjaman ipad kakak fain sepanjang berada di wad. sbbny nk buka blog pearlslife ni tiap hari. ye le, nk guna handphone xde wifi. heheee. fain mmg jahat kan. maafkan fain ye kakak, xsengaja. fain syg sahabat fain.

kesimpulanny, pearlslife akan terus jadi blog kesayangan fain selamany. dsepanjang hayat fain selama fain bernafas. insyaallah jika dizinkan.

hokay, jadi utk pemenang award ni, fain akn tag penulis ‘pearlslife’ iaitu mutiara @ lebih dkenali sbg sahabat fain utk jawab 12 soalan2 dbawah. syarat2ny adalah:

1) kesemua soalan MESTILAH djawab

2) jawapan MESTILAH djawab dgn jelas.

3) jawapan MESTILAH jujur & ikhlas dr hati. sedang ikhlas itu adalah rahsia Allah.

4) jawapan MESTILAH siap sebelum 23 APRIL 2012.

soalan2ny adalah:

1) apakah 3 benda wajib yg mutiara akan bawa apabila keluar ke suatu tempat?

2) apakah 3 persoalan yg sering dtanya pd diri sendiri dlm hidup ni?

3) apakah haiwan kesayangan mutiara & berikan sebabny?

4) kalau mutiara dberikan ujian yg besar dr allah, apakah tindakan mutiara yg seterusnya?

5) kalau mutiara dpuji dari seseorang, apakah perasaan mutiara? mengapa?

6) apakah perasaan mutiara apabila dsakiti? jelaskan sekurang2ny melebihi 3 baris.

7) beri 7 perangai buruk fain?

8) kalau fain xde nanti, adakah mutiara akn dtg ke pusara fain setiap bulan sekali & sekurang2ny stp 1 hari mutiara akan bacakan al-fatihah utk fain? mengapa?

9) jika sayang pada sahabat mutiara, fain, berikan 7 sebab kenapa? jika tidak, sila abaikan.

10) keluarga adalah sesuatu yg sgt berharga. apakah 11 perkara yg mutiara pernah membuatkan keluarga mutiara gembira serta bahagia?

11) apakah cita2 mutiara? mengapa?

12) tag sekurang2ny 3 org rakan blog mutiara & buat 10 soalan2 sendiri utk dberikan kpd mereka

tahniah, pearlslife kini memenangi ‘anugerah blog kesayangan fain selamany’. & anugerah ini istimewa hny utk mutiara seorang saje.

terima kasih atas kerjasama. wallahhu’alam.

wassalam🙂

About fzfain88

islam. moderate. programmer. did all because allah. :)

7 responses »

  1. gg says:

    iya…Caya r..P kan naper plak gg xdpt??Asal mutiara xjwb agi pon,,nie mesti die xtaw nie..gg pegi inform dier r ek

  2. Very interesting information!Perfect just what I was looking for!

    • fzfain88 says:

      alhamdulillah & tq buy swtor credits. it’s not perfect. it’s just good enough for me. hmmm, i’m just wondering how could u understand the malay language that i used? it was a broken malay u know. ummm maybe u want to comment about my blog overall. tq anyway & tq for visit my blog.🙂

  3. mutiara says:

    thank you for the award.i’ll reply for your post soon!!!🙂

    • fzfain88 says:

      alhamdulillah & tq also for accepting. it’s just a cute cat. nice cat, same like u. almost everyday i view your blog to read it if u had already post, but still zero. heheee. no worries. i’ll wait until i die. insyaAllah🙂

  4. car loans says:

    I do agree with all of the ideas you have presented in your post. They are really convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for beginners. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

As salam. Hi. Leave a Comment?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s